Om mig

Jobb/utbildning

  • “Datalog” (Master of Science in Computer Science – läste datavetenskaplig inriktning på Matematikerlinjen på Umeå Universitet),
  • Diplomerad coach,
  • Certifierad Scrum Master ,
  • Har 30+ års erfarenhet av programmering och systemutveckling i diverse språk och plattformar,
  • Egen företagare sen år 2000,
  • jobbat extra som guide på Sala Silvergruva från 2012 (inklusive sång i Ekosalen på 155 m djup),
  • jobbat extra som mattelärare på SFI i Avesta 2017-2018.

Personligt

Jag heter Anna Billman och bor i Möklinta, norr om Sala (nordöstra hörnet av Västmanland – nära Dalarna, Uppland och Gästrikland). Gift och med två vuxna döttrar. Bor på en avstyckad bondgård. Har haft höns, hästar (två Haflinger) och lantraskaniner i genbank, numera får det räcka med hundar och katter.

Företagande

Jag har varit egen företagare sen april 2000 och ofta känt mig väldigt ensam i min verksamhet. Innan jag startade eget var jag anställd som programmerare och systemutvecklare på stora bolag, och just i IT-branschen finns det diverse system för produktivitet som jag tyckte kunde vara intressanta även för soloföretagare. Jag har därför sytt ihop ett eget koncept som bland annat baseras på “Scrum” (en projekt-metod).

Förutom produktivitet har jag insett att man behöver vara vän med sig själv för att få någonting gjort. Jag har alltid försökt hitta “de rätta” produktivitetssystem som skulle lösa mina problem, tills jag insåg att jag behövde börja i en annan ände = vara mer medkännande med mig själv! Därför bytte jag också från att kalla mig “produktivitetscoachen” till det mer lekfulla “skogscoachen”.

(Fruktträdet passar även bra eftersom jag håller på och anlägger en frukt- och bärodling på fritiden…)

Jag har varit utbränd en handfull gånger, varav ett par riktigt rejält. Då lärde jag mig dels att vara rädd om mig själv, dels att jag behövde vara sparsam med vad jag lade energi och fokus på. Det här har gett inspiration till teman i de kurser inom personlig utveckling som jag samskapar med mina deltagare.

Medlemsprogrammet kallar jag “Odla dig själv” (japp, jag kör odlingsmetaforer så långt jag kan. De flesta kurser har namn som slutar på ” ... i din inre trädgård“). Efter hand som jag samskapar olika kurser tillsammans med deltagarna, kommer det att finnas ett urval av kurser i de två spåren: Personlig utveckling och Produktivitet.

Kvartalskurserna har insläpp varje kvartal – vilket innebär i början av följande månader: februari + maj + augusti + november. Kolla på www.skogscoachen.se för mer info när nästa kurs börjar!