Om mig

Jag heter Anna Billman och bor i Möklinta, norr om Sala (nordöstra hörnet av Västmanland – nära Dalarna, Uppland och Gästrikland).
Gift och med två vuxna döttrar.
Bor på en avstyckad bondgård.
Har haft höns, bin, hästar (två Haflinger och en shettis) och lantraskaniner i genbank, numera får det räcka med hundar och katter.

Företagande

Större delen av mitt livet har jag tillbringat i IT-branschen. Efter en utbildning på Umeå universitet, Master of Science: Computer Science, jobbade jag i 14 år som programmerare och systemutvecklare på stora företag med Försvarsmakten och processindustrin som slutkund. För 21 år sen startade jag eget, med sikte på att vara mer kreativ och göra mer än bara programmera. Det blev en del formgivning men ändå störst tonvikt på systemutveckling och programmering. 

Även som anställd inom IT-branschen har jag haft mycket människofokus, jag jobbade redan från början med användarvänlighet – att systemen skulle vara så lätta att använda och så självklara att det inte skulle gå att använda dem på fel sätt. Jag halkade också ofta in på utbildningssidan (för att jag var en av få som inte hade något emot att prata inför en grupp).

De senaste åren har jag konsultat som teknisk skribent (i huvudsak skrivit och redigerat användarhandledningar). Jag ville ta in mer av mänskliga processer och utbildade mig därför till certifierad Scrum Master (“Scrum” = ramverk för produktivitet), och gick även en coachutbildning för några år sen. 

De senaste tio åren har jag ytterligare breddat min kompetens. Bland annat arrangerat byggkurs i historisk byggteknik, mattelärare på SFI, mobil matservering i vikingastil, guidat i Sala Silvergruva. Att jag provat mina vingar inom så vitt skilda områden har stärkt mig som coach och ledare. Coachingens ramverk, med inslag av metodiken från Scrum, kombinerat med den flexibilitet som coachingen också erbjuder, ger en unik helhet.

Som person är jag å ena sidan strukturerad och bidrar till den ordnade helheten, samtidigt som jag tillför humor och lekfullhet så att klienter slappnar av och lättare kan utforska sin egen potential. Mina vitt spridda erfarenheter blir en stor tillgång i samtalet.

Förutom produktivitet och struktur har jag insett att man behöver vara medkännande med sig själv för att få någonting gjort. Därför bytte jag också från att kalla mig “produktivitetscoachen” till det mer lekfulla “skogscoachen”.